Економіка України
Подобається

Вчені з’ясували, скільки алкоголю можна пити вагітним

19/09/2017
Вчені з’ясували, скільки алкоголю можна пити вагітним

Вчені Університетського коледжу Лондона після проведених досліджень прийшли до висновку, що діти мам, які в період вагітності дозволяли собі трохи спиртного, часто бувають спокійнішими та здатнішими за малюків, народжених жінками, котрі не вживали алкоголю зовсім.

Як передає The Daily Mail, автори експерименту опитали 11 тисяч жінок, мам дев’ятимісячних дітей, на предмет того, чи вживали вони алкогольні напої під час вагітності. Вдруге дослідники відвідали ці ж родини, коли малюкам виповнилося по три роки, а потім – у п’ятирічному віці. Під час останнього візиту вчені перевірили здатність дітей до запам'ятовування слів і послідовності картинок.

Співробітники університету з’ясували, що діти матерів, які під час вагітності пили 175 мілілітрів вина або півлітри пива в тиждень, у деяких тестах показали кращі результати, ніж народжені від «тверезих» мам. Крім того, малюки першої категорії мали на третину менше проблем з поведінкою.


 Дивіться також: Де в Україні можна купити техніку за безцінь

Такі результати наштовхнули вчених на думку, що ризик ускладнень  у дітей, народжених жінками, які вживали небагато алкоголю, не збільшується. А от ті жінки, які всі дев’ять місяців виношування малюка зловживали спиртним, скаржилися на гіперактивність дітей та проблеми в сфері їх поведінки та емоцій.


                         



Коментарі