Економіка світу
Подобається

У США ухвалили подальше рішення щодо України

19/09/2017
У США ухвалили подальше рішення щодо України

Cенат США схвалив проект “Закону про бюджет США на потреби національної оборони на 2018 р.”, який передбачає виділити 500 млн доларів для підтримки України у безпековій та оборонній сферах

Про це повідомив президент України Петро Порошенко на своїй сторінці у Facebook.

«Проект закону санкціонує надання нашій державі летальних озброєнь оборонного характеру. До нього також включено положення, що дозволяють використання коштів оборонного бюджету США на потреби реабілітації у медичних установах Сполучених Штатів поранених українських військовослужбовців, а також на посилення спроможності повітряних та військово-морських сил нашої держави», – зазначив резидент.

За його словами, особливістю цього рішення є те, що вперше на законодавчому рівні пропонується надати Україні наступні оборонні засоби: радіолокаційні засоби протиповітряної оборони та спостереження за надводною ситуацією; військово-морські протимінні засоби; кораблі прибережної дії та берегової охорони.

Дивіться також: Де в Україні можна купити техніку за безцінь

Раніше повідомлялося, що в США мають намір передати Україні велику кількість оборонної військової техніки. Нове озброєння передадуть через, те що останнім часом спостерігається почастішання бойових зіткнень між українськими військами і проросійськими сепаратистами, а США вживає заходів для стримування наступальних військових дій з боку Кремля.


                         



Коментарі