Економіка України
Подобається

СБУ увірвалась з обшуками в офіси декількох телеком-операторів

19/09/2017
СБУ  увірвалась з обшуками в офіси декількох телеком-операторів

Співробітники спецслужби прийшли з обшуками до "Євротранстелекому" та до офісів ще ряду компаній телеком-галузі.

Співробітники Служби безпеки сьогодні, 19 вересня, з ранку проводять обшуки в офісі магістрального телеком-оператора "Євротранстелеком" (ЄТТ), повідомляє виданню LIGA.net джерело в компанії.

За даними іншого джерела видання, з обшуками правоохоронці приходили і в інші компанії телеком-галузі – до магістральних провайдерів та операторів інтернету.

Наголошується, що в серпні Вищий адміністративний суд задовольнив касацію "Евротранстелекома" проти Національної комісії з питань регулювання зв'язку по справі маршрутизації телефонного трафіку на номери, виділені Росією для телеком-компаній анексованого Криму.

За матеріалами справи, з 10 по 30 травня минулого року регулятор провів перевірку діяльності ЄТТ, в ході якої зафіксував п'ять дзвінків на номери, які були незаконно виділені Росією для використання на території окупованого Криму і Севастополя.

Суд виніс рішення, що регулятор зобов'язаний розробити і впровадити алгоритм, а також процедури заборони маршрутизації кримського трафіку. Але ці процедури так і не були проведені.
 Дивіться також: Де в Україні можна купити техніку за безцінь
 

Нагадаємо, у червні Служба безпеки провела обшуки в офісі великого телеком-провайдера WNet. Зазначалося, що коли в травні президент України запровадив санкції проти російських компаній і під заборону потрапили російські сайти, WNet повідомив користувачів, що готовий виконати указ, але чекає додаткових роз'яснень.


                         



Коментарі