Економіка світу
Подобається

Нобелевський лауреат: криптовалюта – це мильна бульбашка

19/09/2017
Нобелевський лауреат: криптовалюта – це мильна бульбашка

Останнім часом біткоини не сходять зі сторінок новинних видань.

Ентузіасти облаштовують підпільні ферми, а уряди намагаються взяти процес під контроль. Однак, лауреат Нобелівської премії з економіки 2008 року Пол Кругман вважає значення і потенціал криптовалют занадто перебільшеними. Сам же біткоин здається нобелівському лауреату не стабільним, передає Дзеркало Тижня.


 Дивіться також: Де в Україні можна купити техніку за безцінь
 

"Будь-які кріптовалюти — це бульбашки. Причому дуже нестабільні. На мій погляд, долар ще довго буде універсальною світовою валютою, незважаючи на виклики, які періодично трапляються. І що головне, я не бачу йому альтернатив… Але якщо такі альтернативи з'являться, це не буде проблемою. Насправді абсолютно не важливо, яка саме валюта відіграє роль універсальної. Що б не сталося, це зміна не буде різкою і травмуючою, процес "переходу влади" буде поступовим, тривалим і практично непомітним для людей", – підкреслив економіст.

При цьому, на думку Кругмана, Україні з її надмірно доларизованою економікою слід докладати більше зусиль до зміцнення гривні, оскільки недовіра до національної валюти всередині країни також впливає на стабільність національної економіки.


                         



Коментарі