Економіка світу
Подобається

Юнкер розкрив пріоритети ЄС на 2018 рік

13/09/2017
Юнкер розкрив пріоритети ЄС на 2018 рік

Голова Європейської комісії (ЄК) Жан-Клод Юнкер повідомив, що направив 13 вересня керівництву Європарламенту і естонським головуючим Ради ЄС лист про наміри, в якому позначені головні пріоритети виконавчої колегії ЄС на майбутній рік.

Популярне: Не спускайтеся в метро: стало відомо про нову небезпеку

Юнкер назвав п'ять ключових позицій, в тому числі посилення торгової програми ЄС, зазначивши, що "торгівля – це робочі місця".

За його словами, стоїть завдання до кінця мандата нинішньої Єврокомісії фіналізувати угоди про вільну торгівлю з найважливішими партнерами ЄС, забезпечивши повну прозорість процесу.

"Але ми не наївні прихильники вільної торгівлі. Європа повинна захищати свої інтереси", – зазначив голова ЄК.

Юнкер висловився за побудову сильнішої і конкурентноздатнішої європейської промисловості, – але такої, що не обманює своїх споживачів, уточнив голова ЄК, маючи на увазі скандал в європейському автопромі з маніпуляцією даними про викид газів. Юнкер заявив, що потрібна "нова промислова стратегія для Європи".

Юнкер зазначив, що ЄС повинен бути в авангарді боротьби проти кліматичних змін. На цьому напрямку Єврокомісія представить свої нові пропозиції.

Голова Єврокомісії підкреслив, що ЄС необхідно розвивати цифрову економіку і цифрове суспільство, дбаючи при цьому про захист інтелектуальної власності, культурної ідентичності, боротьбу проти тероризму і кіберзагроз.

Юнкер вказав на те, що кібератаки "не знають кордонів", і останнім часом їхня кількість проти ЄС значно зросла.

Міграція залишиться пріоритетом ЄС на найближчу перспективу – і Юнкер зазначив, що бачить в роботі з врегулювання міграційної кризи реальні успіхи, однак необхідно більше солідарності держав-членів ЄС в цьому питанні.


                         



Коментарі