Махінації
Подобається

“Це просто нерозумно”: в JPMorgan різко розкритикували біткоін

13/09/2017
“Це просто нерозумно”: в JPMorgan різко розкритикували біткоін

Джеймі Даймон висловився різко проти криптовалюти біткоін, назвавши її "шахрайством".

Популярне: Не спускайтеся в метро: стало відомо про нову небезпеку

"Якби у нас працював трейдер, який торгує біткоінами, я б звільнив його з двох причин. По-перше, це проти наших правил. По-друге, це просто нерозумно", – цитує Даймона Financial Times.

"Не можна робити бізнес, при якому валюта береться з повітря, – сказав він. – Це добре не закінчиться… Хтось обов'язково буде убитий, і лише тоді влада визнає проблему".

"Біткоін може коштувати хоч 20 тисяч доларів, але проблема врешті-решт все ж назріє. Це шахрайство, і особисто я шокований тим, що ніхто не бачить реального стану справ", – заявив Даймон.

Голова Deutsche Bank додав, що біткоіни "гірше за цибулини тюльпанів". Йдеться про короткочасний сплеск ажіотажного попиту на цибулини тюльпанів в Нідерландах в 17-му столітті, що завершився крахом.

"Єдиний вірний аргумент, який я чув, – це те, що, якщо ти перебуваєш у Венесуелі, або в Еквадорі, або в Північній Кореї, або якщо ти наркодилер, вбивця або хтось в цьому роді, тобі краще мати справу з біткоінами, ніж з доларами США, краще діяти в обхід системи країни. Ринок для подібних дій може існувати, проте це обмежений ринок", – сказав Даймон.

Курс біткоіна впав до мінімуму за три тижні в середу після різких слів Даймона. Bitcoin подешевшав в ході торгів на 5,6% – до 3953 доларів, опустившись нижче позначки в 4000 доларів вперше з 22 серпня.

Нагадаємо, вартість біткоіна, яка становила менше 250 доларів наприкінці 2015 року, поточного року перевищувала 4 тисячі доларів.


                         



Коментарі