Махінації
Подобається

Декларація «витягла» депутата з банкрутства

13/09/2017
Декларація «витягла» депутата з банкрутства

Багатства, показані в електронній декларації, не дали депутату Херсонської міськради врятуватися від сплати податків

Про це повідомила прес-служба прокуратури Херсонської області.

Народний обранець, який також є фізособою-підприємцем раніше був визнаний банкрутом Господарським судом Херсонської області. Суддя також закрив справу з несплати податків. На той час вони разом зі штрафами досягли 1,6 млн грн.

Водночас, прокуратура детально вивчила його електронну декларацію і зрозуміла, що депутату під силу повернути борг. Виявилося, що в минулому році парламентарій задекларував $27 тис. і 50 тис. грн готівки. Це, за оцінками держзвинувачення, дозволить покрити приблизно половину боргу.


 Дивіться також: Де в Україні можна купити техніку за безцінь

«Тому прокуратура області направила лист до Херсонської об’єднаної державної податкової інспекції для реагування та ініціювання перегляду рішення суду про визнання зазначеного депутата банкрутом за нововиявленими обставинами. Суд вже скасував попереднє рішення, нині поновлено процедуру банкрутства фізичної особи-підприємця», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, як стало відомо, протягом 2016-2017 років лідер Радикальної партії свого імені Олег Ляшко, який формально ніколи не мав бізнесу, придбав будинок за 15 млн грн, ще один – за 5 млн грн купила його цивільна дружина Росіта.

У матері лідера РПЛ стаж роботи 30 років, а пенсія становить лише 1600 грн. Однак, такі скромні доходи не стали перешкодою для придбання 13 земельних ділянок в Київській області, а також кількох розкішних квартир в столичній новобудові.


                         



Коментарі