Махінації
Подобається

Обережно шахраї!!! Під виглядом інтернет-торгівлі в українців крадуть гроші з карток

29/08/2017
Обережно шахраї!!! Під виглядом інтернет-торгівлі в українців крадуть гроші з карток

Шахрайство в цьому загрожує всім – і покупцям, і продавцям


Щоб заощадити, українці нерідко купують в мережі – там дешевше майже все. Однак у віртуальному просторі є небезпека піддатися реальним шахраям.


Павло хотів продати свій старий ноутбук. Покупець знайшовся в інтернеті швидко, ціна влаштовувала. Але поскаржився, що розплатитися може тільки карткою. Тільки Павло повідомив номер рахунку – йому прислали не зовсім звичне SMS. Не так, ніби надійшли гроші, а ніби їх намагаються переслати. Павло зателефонував до банку, де йому пояснили хитру систему. Шахрай внаслідок втік.


На торгових інтернет-майданчиках уразливі і продавці, і покупці. Експерт з маркетингу в соціальних мережах Роман попереджає: можуть продати крадене, річ з дефектом або підробку. Це теж різновид шахрайства. Адже людина отримує не те, що хотіла. Втім, найстрашніше, коли аферисти намагаються вивідати фінансові дані карти.

Популярне: Де в Україні можна купити техніку за безцінь

"Якщо у вас зняли гроші з карти, в першу чергу потрібно зателефонувати в банк, сказати, щоб реквізити цього обманщика заблокували. А також заявити в поліцію, зробити максимально доказову базу: скріншоти, повідомити, у скільки здійснювався дзвінок, як ви переводили", – розповідає менеджер з маркетингу в соціальних мережах Роман Русанов.


Щоб не стати жертвою злодіїв, Роман радить купувати речі тільки на популярних і захищених майданчиках для інтернет-торгівлі. Попередньо почитати відгуки про продавця і перевірити його рейтинг. Якщо людина нещодавно зареєструвалася або на нього скаржаться – є привід замислитися.


                         



Коментарі