Технології
Подобається

Facebook наступає на YouTube: соцмережа запустила власний відеосервіс

10/08/2017
Facebook наступає на YouTube: соцмережа запустила власний відеосервіс

Соціальна мережа Facebook представила оновлену стрічку для відео Facebook Watch в окремій вкладці, яка полегшить користувачам доступ до відео, не включених в їх новинну стрічку, і їх обговорення з друзями.


Крім того, соцмережа пропонує підписку на контент провідних мовних і спортивних організацій та контент, вироблений на її власні кошти. З четверга нова функція доступна лише обмеженому числу користувачів в США, пише TechCrunch, але з часом вона буде розгорнута на загальносвітовому рівні.

"Перегляд відео не обов'язково повинен бути пасивним", – написав у своєму блозі засновник мережі Марк Цукерберг.

Як відзначають експерти, Facebook має намір конкурувати з місцем для розміщення відеофайлів YouTube, корпорацією Disney, яка також вирішила вийти в цей сегмент, і традиційними телеканалами.

Окрема стрічка для відео в Facebook була запущена в Америці в минулому році, але до цих пір в основному в неї потрапляли невеликі аматорські ролики або короткі новинні кліпи, зазначає BBC.

Деякі відеопрограми будуть тривати більше 10 хвилин – набагато більше, ніж зараз люди дивляться відеоролики в соцмережі. За словами продакт-менеджера Facebook Деніела Денкера, користувачам подобається випадково знаходити відеоролик в їх стрічці, але їм також до вподоби і окрема стрічка для перегляду відео.

Вкладка Watch буде персоналізованою для кожного користувача: перш за все в неї потраплять програми, які подобаються друзям. Залишати коментарі та спілкуватися з друзями можна як в процесі перегляду, так і після. Також Facebook пропонує створювати спільноти за інтересами для перегляду відео.

Популярне: Це не їдять навіть таргани: які продукти вбивають настрій
Ринок інтернет-відео може стати для Facebook додатковими джерелом доходу. Поки ексклюзивні партнери Facebook будуть отримувати 55% прибутку від рекламних вставок, решта відійде соцмережі. За даними ЗМІ, Facebook вже уклала контракти з компаніями Vox Media, BuzzFeed, ATTN, Group Nine Media і іншими, які орієнтуються на так званих "мілленіалів".

Facebook вже підготувала для нового сервісу відеопередачі каналу National Geographic, відеоролики жіночої національної баскетбольної асоціації, матчі американської бейсбольної ліги і шоу для батьків від компанії Time Inc.


                         



Коментарі