Махінації
Подобається

Суд прийняв нове рішення по скандальному депутату-втікачу

07/08/2017
Суд прийняв нове рішення по скандальному депутату-втікачу


Вищий адміністративний суд відмовився скасовувати рішення Верховної Ради про зняття недоторканності, згоду на затримання і арешт скандального позафракційного депутата-втікача

Йдеться про Сергія Клюєва.

Як говориться в матеріалах суду, Клюєв просив суд визнати протиправними та скасувати постанови ВР, а також зобов’язати парламент повернути колишньому генеральному прокурору Віктору Шокіну відповідні подання.

На його думку, засідання комітету Ради з питань регламенту і організації роботи парламенту 22 грудня 2015 року відбулося з порушенням регламенту, оскільки на ньому не був присутній генпрокурор. Також він зазначав, що в рішенні комітету не було мотивувального висновку щодо визначення законності й обґрунтованості подання, а також законності одержання доказів.


популярне: Хто краде гроші зі смартфонів українців

Крім того, Клюєв підкреслював, що подання щодо нього розглянули з порушенням терміну – замість 7 днів розглядали через 36.

Колегія суддів встановила, що Шокін при розгляді подання в комітеті був у відпустці, а тому його обов’язки виконував його заступник Роман Говда.

Тепер постанову Вищого адмінсуду може переглянути Верховний Суд.

Раніше був опублікований список безвідповідальних народних депутатів по комітетах Верховної Ради. Лідером списку став член комітету з паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки Сергій Клюєв (позафракційний) – політик не дотримав 89% своїх обіцянок.

В січні 2016 року Верховна Рада дала дозвіл на арешт Сергія Клюєва. Він проходить по декількох справах, в тому числі щодо махінацій з оформленням резиденції Януковича в Межигір’ї. У 2015 році він втік з України.


                         



Коментарі