Махінації
Подобається

Як НБУ валить банки заради переділу власності

03/08/2017
Як НБУ валить банки заради переділу власності

Чиновники НБУ готові відмовитися від погашення кредиту рефінансування, щоб отримати право реалізувати банківську заставу – зерновий термінал

Нацбанк йде на бредові дії, які підтверджують, що банкопад в країні був потрібен для переділу власності. Про це у своєму блозі пише журналіст Олександр Дубінський.

За словами Дубинського, в грудні 2014 року Приватбанк отримав в Нацбанку кредит рефінансування на 3.64 млрд гривень. Частиною забезпечення за цим кредитом виступив зерновий термінал “Бориваж”, конкретно під заставу якого Нацбанк видав близько 1 млрд гривень.

“У вересні 2016 року власником зернового терміналу стала ТОВ-шка, яка потім погасила борг банку перед НБУ по кредиту. Після чого договір іпотеки за рішенням суду був анульований “- написав журналіст.

За логікою речей в Нацбанку цьому повинні бути тільки раді – кредит погашений, відсотки сплачені. Основна функція НБУ у вигляді підтримки банків – успішно реалізована.


популярне: Хто краде гроші зі смартфонів українців

“Але, як я написав вище, комусь дуже не хотілося, щоб Нацбанк втратив таку “смачну” заставу. І – тепер найсмішніше. Нацбанк звернувся до суду з вимогою визнати фіктивним перехід права власності на зерновий термінал до ТОВ-шки, яка погасила борг перед Нацбанком “, – пояснив Дубинський.

Таким чином чиновники Нацбанку кажуть, що їм не потрібно погашення боргів по рефінансуванню, а потрібен сама ця застава, яку вони зможуть продати, щоб погасити борг по рефінансуванню. Журналіст називає такі дії абсурдом.

“Напевно, це все, що вам потрібно знати про цілі чиновників Нацбанку при знищенні комерційних банків: стягнення найцікавіших застав і подальша їх перепродаж у правильні руки”, – написав Дубинський.


                         



Коментарі