Технології
Подобається

Яндекс.Таксі купує Uber

17/07/2017
Яндекс.Таксі купує Uber

У результаті угоди по об'єднанню Яндекс.Таксі і Uber в декількох країнах СНД, російська компанія Яндекс стане співвласником глобального бізнесу Uber.


Такі дані випливають з документів материнської компанії Яндекса – Yandex N.V. на сайті Комісії з цінних паперів і бірж США (SEC), пише БізНВ.

"Відповідно до угоди, сторони передадуть свої бізнеси до новоствореної голландської компанії MLU B.V. Крім того, Яндекс інвестує в капітал нової компанії $100 млн, а Uber – $225 млн. У подальшому Яндекс продасть Uber додатково близько 2% часткою в об'єднаній компанії в обмін на акції класу А Uber", – йдеться в повідомленні.

Також наголошується, що в результаті операції Яндекс отримає контроль в об'єднаній компанії над 59,3%, Uber – над 36,6%, співробітники – над 4,1%.

Нагадаємо, що раніше російська компанія Яндекс і Uber оголосили про об'єднання бізнесу замовлення таксі.

Яндекс.Таксі і Uber, вирішили об'єднати сервіси і бізнеси в Росії, а також в Азербайджані, Вірменії, Білорусі, Грузії та Казахстані. Загальний бізнес в компанії оцінили у $3,7 млрд.

Популярне: Українське місто потрапило до списку найбільш небезпечних місць на Землі

Також повідомлялося, що незважаючи на те, що Україна не є частиною угоди по злиттю російської компанії Яндекс.Таксі і Uber, американська компанія відмовляється від планів відкрити в Києві штаб-квартиру по СНД.

Нагадаємо, що Президент України Петро Порошенко ввів в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України (РНБО) Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій).

У списку санкцій 1228 фізичних осіб та 468 юридичних осіб.

Санкції передбачають блокування доступу до сервісів Яндекс, 1С, Софтлайн Груп, Корпорації Парус і ще ряду інших російських IT-компаній.


                         



Коментарі