Махінації
Подобається

Юрист пояснила, як влада відпустить Добкіна

15/07/2017
Юрист пояснила, як влада відпустить Добкіна

Влада навмисно намагається так притягнути до відповідальності своїх опонентів, щоб потім їх виправдали в суді

Про це заявила юрист, кандидат юридичних наук Ганна Маляр, уважно переглянув засідання регламентного комітету Ради, в тому числі по Михайлу Добкіну.

«Я навмисно витратила час і повністю переглянула пряму трансляцію засідання регламентного комітету по Михайла Добкіна, аби юридично оцінити цей процес. У мене як у громадянина України є запитання до колишньої харківської влади з приводу сепаратиських проявів. Я хочу, щоб правоохоронні органи це перевірили. І ці питання є практично в усієї держави», – говорить юрист, нагадавши про те, що екс-президент Віктор Янукович поїхав саме до Харкова під час втечі з Києва.

Маляр нагадала, що Добкіна звинувачують у використанні лазівки в законодавстві, що дозволила кооперативам, фактично, на безкоштовній основі отримувати міську землю під забудову.


популярне: Хто краде гроші зі смартфонів українців

«І цим користувалися не тільки в Харкові, а й практично всі забудовники в Україні. Окрім того там було звинувачення у шахрайстві, але по тій справі, у  якій фігурує Добкін, немає потерпілих. А з кримінального права ми знаємо, що в справах про шахрайство мусить бути потерпілий. Однак Генпрокурор заявив, що потерпілим є «місто Харків», – додала вона.

Саме це, на думку юриста, вказує на спроби влади провести справу так, щоб всі звинувачення були з тріском розвалені в суді.

«Ніхто не сумнівається, що треба вести розслідувавання щодо харківської влади. Але здається, що це гра у піддавки», – додала вона, звернувши увагу і на впевнений тон Добкіна і фрази, які явно «надали» юристи.


                         



Коментарі