Економіка України
Подобається

Київенерго: Борг за тепло сягнув 3,8 млрд грн

19/06/2017
Київенерго:  Борг за тепло сягнув 3,8 млрд грн

Заборгованість столичних споживачів теплової енергії перед ПАТ «Київенерго» на 1 червня склала 3,8 млрд грн. Найбільшу заборгованість за тепло, опалення та гарячу воду перед Київенерго мають населення та житлово-експлуатаційні організації столиці – 1,6 млрд грн та 798,4 млн грн відповідно.

Популярне: 

Чим небезпечні недержавні пенсійні фонди?

Про це 19 червня інформує прес-служба «Київенерго».

Суттєву заборгованість за опалення та гарячу воду накопичив державний бюджет. На 1 червня 2017 року заборгованість організацій, які фінансуються з держбюджету, становила 82,1 млн грн, а борг держбюджету з компенсації пільг та субсидій – 1,1 млрд грн.

Критична ситуація з розрахунками за опалення та гарячу воду зберігається у Деснянському (202,7 млн грн) та Святошинському (186,8 млн грн) районах.

Сумарна заборгованість населення за опалення та гарячу воду перед Київенерго на 1 червня 2017 р. склала 1,6 млрд грн. Заборгованість мешканців столиці за опалення становить 1,1 млрд грн, борг за гарячу воду – 495,3 млн грн.

В перерахунку на одного мешканця району найбільші борги перед Компанією за опалення та гарячу воду мають мешканці Печерського району – 3,3 тис. грн.

Серед житлових будинків максимальну заборгованість за послуги Компанії накопичили споживачі Подільського району – 6,2 млн грн (вул. Вишгородська, 45), Печерського – 3,2 млн грн (вул. Щорса, 44а) та Солом’янського – 2,3 млн грн (вул. Михайла Донця, 2А).

Підкреслимо, що Київенерго не має інших фінансових джерел для погашення заборгованості за спожитий газ, крім розрахунків споживачів, тому недотримання платниками фінансової дисципліни ставить під загрозу роботу Компанії як стабільного постачальника соціально важливих послуг киянам.

Сплачені клієнтами кошти зараховуються на спеціальні рахунки, з яких, згідно алгоритму НКРЕКП, автоматично перераховуються на оплату за газ та його транспортування.


                         



Коментарі