Технології
Подобається

Пасажирський поїзд “п’яти столиць” запустять до кінця року

16/06/2017
Пасажирський поїзд “п’яти столиць” запустять до кінця року

Міністерство інфраструктури має намір запустити пасажирський потяг "п'яти столиць" за маршрутом "Київ – Мінськ – Вільнюс – Рига – Таллінн" до кінця 2017 р. Про це заявив міністр інфраструктури України Володимир Омелян під час зустрічі з міністром транспорту і зв'язку Литви Рокасом Масюлісом, повідомляється на сайті міністерства.

Популярне: “Нова Пошта” запускає доставку “день-у-день”

"Ми розраховуємо, що зможемо запустити потяг" п'яти столиць "уже до кінця року, і цей маршрут буде користуватися попитом серед пасажирів", – заявив Омелян.

Крім цього, міністр наголосив на важливості розвитку мультимодальних перевезень та позитивних результатів роботи поїзда "Вікінг".

"Переконаний, що поєднання технологій успішно реалізованих транспортних проектів в країнах регіонів Балтійського, Чорного та Каспійського морів дозволить досягти максимально успішних результатів по формуванню нових ефективних логістичних рішень організації перевізного процесу Європа – Азія – Європа. До кінця 2017 року заплановано завершення дослідження з організації цифрового супроводу перевезень за маршрутом поїзда "Вікінг". За ініціативи української сторони планується залучення до зазначеного проекту Грузії, Молдови та Азербайджану, і на наступному етапі – Польщі, Угорщини, Словаччини ", – заявив міністр.

Як повідомлялося, Омелян розкритикував введення залізничного сполучення з Варною.


                         



Коментарі