Махінації
Подобається

СБУ прийде до тих компаній, які працювали з “Яндексом” – джерело

09/06/2017
СБУ прийде до тих компаній, які працювали з “Яндексом” – джерело

Служба безпеки України планує перевірки і обшуки в офісах компаній, які співпрацювали з "Яндекс Україна". Про це повідомляє Marketing Challenge з посиланням на неразванного топ-менеджера однієї з найбільших українських IT-компаній.

Популярне: Українці зможуть виїхати в ЄС на авто: які документи потрібні після введення безвізу

Як повідомляється, всередині спецслужби створений новий відділ, який перевіряє всіх контрагентів "Яндекс Україна". "У першій групі ризику – Діджитал-агентства і сейлз-хаузи", – повідомляє видання з посиланням на інформоване джерело.

"Проти "Яндекса" відкрито кримінальне провадження, в компанії заблоковані рахунки. Думаю, співробітники СБУ після обшуку в офісі "Яндекса" отримали інформацію про їх контрагентів, відсортували в Excel, хто скільки платив за спаданням, і тепер почнуть перевіряти, чи не шпигуни вони", – цитує видання керівника юридичної компанії Axon Partners Дмитра Гадомського.

Нагадаємо, Служба безпеки України під час обшуків задокументувала, що компанія "Яндекс Україна" передавала особисті дані українців Росії, зокрема дані співробітників правоохоронних органів і військових ЗСУ.

Раніше, співробітники Служби безпеки України під час обшуків в офісах російської компанії "Яндекс", які проходили в Києві і Одесі, вилучили серверне обладнання та документацію, і направлять їх на експертизу.


                         



Коментарі