Головні Новини
Подобається

Стало відомо, які продукти подорожчають у квітні!

01/04/2017
Стало відомо, які продукти подорожчають у квітні!

З першого квітня в Україні зросла ставка акцизного збору на нафтопродукти на 42 з половиною євро і тепер становитиме 213 з половиною євро за 1000 літрів.


Зросте також акциз на дизпаливо: якщо раніше дизельне паливо високого класу обкладалася акцизом у розмірі 95 євро за 1000 літрів, з сьогоднішнього дня ставка зросла до 125 євро. 


Так звана уніфікація, відзначають експерти, може призвести до подорожчання палива на українських АЗС.

Чи зростуть ціни після подорожчання палива на продукти харчування, розповів в ефірі радіостанції Голос Столиці президент Українського аналітичного центру Олександр Охріменко.


«На жаль, є така неприємна прикмета: дорожчає паливо — дорожчає все. Подорожчають фактично всі продукти. Паливо — це насамперед зерно, а зерно — це молоко і м'ясо.

Це не зачіпає, звичайно вирощування овочів.

А що стосується молока і м'яса, то так чи інакше, це вплине на їх ціни і це побачить покупець в магазині», — зазначив експерт.


дивіться також: Газ від олігархів: українці знову переплатять втричі


Як відомо, від сьогодні українцям також запровадили абонентську плату за газопостачання.

Проти такої інновації різко виступила Радикальна партії Олега Ляшка. У політсилі обіцяють оскаржити запровадження абонплати у суді.

На думку Ляшка, абонплата осідатиме у кишенях Фірташа, Льовочкіна та Бойка, адже понад 70% обласних газів належить саме цим олігархам.


                         



Коментарі