Економіка України
Подобається

Парубій підписав скандальні зміни до е-декларування

27/03/2017
Парубій підписав скандальні зміни до е-декларування

Спікер Андрій Парубій підписав закон №6170, що змушує антикорупційні організації подавати е-декларації, та направив його на підпис президентові.


Про свідчить пункт "Проходження" на сторінці законопроекту на сайті Верховної Ради.
Зазначається, що голова парламенту зробив це в понеділок, 27 березня.


Як повідомлялося, 23 березня Рада ухвалила законопроект №6172, яким звільнила військовослужбовців-контрактників та мобілізованих бійців від обов'язку заповнювати електронні декларації.


Однак частина депутатів виступила проти закону і спробувала скасувати його. За словами голови антикорупційного комітету Ради Єгора Соболєва, під час ухвалення в закон з голосу було внесено багато правок, які зробили норму суперечливою. Зокрема, зазначив він, закон зобов'язує подавати електронні декларації не тільки чиновників, а й громадські організації з протидії корупції й усіх, хто пов'язаний з ними.


24 березня парламент поставив на голосування постанову про скасування суперечливого закону, але відповідне рішення не набрало достатньої кількості голосів.


Дивіться також: Мільйонам українців пенсії підвищать майже в два рази: подробиці “осучаснення”


Після цього народний депутат від БПП Мустафа Найєм запропонував президентові Петру Порошенку варіант, як виправити ситуацію – негайно внести в закон зміни, які скасують ці поправки.


Посольства Великої Британії та США заявили, що цей закон – "серйозний крок назад" для України.


Також із критикою закону виступив комісар ЄС з питань політики сусідства та розширення Йоханнес Ган.


                         



Коментарі