Економіка України
Подобається

Кому й чому можна не платити податки?

09/03/2017
Кому й чому можна не платити податки?

Гувернанток, нянь і домробітниць, які отримували доходи не від податкових агентів, не зможуть перевірити і змусити заплатити штраф, якщо вони отримували оклад в готівковому розрахунку.

Про це повідомив політичний та економічний експерт Всеволод Степанюк, передає Корупція Маркет

Популярне: “Смартфон замироточить”: в Україні з’явиться програма, яка вб’є Приват24

«Це цілком законно. Люди, які одержували доходи, які не були ніде враховані, тепер повинні подавати податкову декларацію. Але перевірити це на сьогоднішній день неможливо. Виняток становитимуть ті люди, які отримували доходи через банківські перекази. Адже їм за це потрібно буде відзвітувати і сплатити прибутковий податок. 

Оскільки, якщо по рахунку пройшли гроші, то вони підпадають під закон щодо сплати прибуткового податку. Гувернанток, нянь і домробітниць, які отримували доходи не від податкових агентів, не зможуть перевірити, якщо вони отримували оклад в готівковому розрахунку»,- сказав В. Степанюк.

Експерт зазначив, що їм потрібно буде сплатити податок на задекларовані доходи в розмірі 18%.

Нагадаємо, до 1 травня українці повинні подати декларації про доходи за підсумками 2016 року. Вимога поширюється на громадян, які отримували доходи не від податкових агентів. Це відноситься до таких категорій найманих працівників, як, наприклад, гувернантки, няні, домробітниці.
 


                         



Коментарі