Економіка України
Подобається

Терміново! Це торкнеться кожного українця: МВФ висунув вимогу, яка кардинально змінить життя людей

17/02/2017
Терміново! Це торкнеться кожного українця: МВФ висунув вимогу, яка кардинально змінить життя людей

МВФ висунув вимогу не підвищувати мінімальну зарплату три роки.

Головний кредитор України, МВФ, пропонує відмовитися від підвищення мінімальної заробітної плати у наступні три роки.

Про це міністр соціальної політики Андрій Рева заявив в інтерв'ю виданню Realist., передає Корупція. Маркет

Однак чиновник заявив, що мінімальна зарплата не буде заморожена на рівні 3200 грн.

"Якщо цього року ми підвищуємо мінімальну пенсію на 10%, ми мінімум на 15% повинні збільшити мінімальну зарплату. Що ми читаємо в проекті Меморандуму? Заморозити зарплату на три роки. 

Що це означає? Що мінімальна пенсія буде зростати, а внесок до ПФ буде падати. Ми знову будемо збільшувати дефіцит ПФ, за що нас лає МВФ. Хлопці, поясніть мені цей феномен, щоб я зрозумів. Але відповіді немає ", – заявив Рева.

За його словами, очікувати стрибкоподібне підвищення соціальних стандартів не варто, однак поступово вона буде рости.

"Я не думаю, що мінімальна зарплата буде рости стрибкоподібно – так, як вона виросла зараз. Вона три роки не росла. У нас співвідношення між середньою і мінімальною зарплатою за три роки погіршилося в два рази. Ми просто вирівняли співвідношення", – сказав Рева.

Раніше повідомлялося, що заради чергового траншу МВФ Україна повинна ввести новий пенсійний податок для українців, а також скасувати оплату "комуналки" у розстрочку.

Крім того, згідно з вимогами МВФ, Кабмін обіцяв перейти на автоматичний перерахунок ціни газу для населення у відповідності з імпортною ціною. 

Якщо зараз висока ціна зафіксована на весь опалювальний сезон, то, швидше за все, з осені вона буде автоматично переглядатися кожен місяць в залежності від ціни палива, що закуповується "Нафтогазом" і курсу гривні.

Головний комерційний директор "Нафтогазу України" Юрій Вітренко вже заявив, що ціна на газ для населення може зрости на 40% у квітні, якщо "Нафтогазу" не продовжать госсударственные пільги. За словами Вітренко, тариф можуть підняти виходячи з поточних цін на газ на європейських ринках і курсу гривні.

Гостро стоїть на порядку денному і питання пенсійної реформи. Так, "Економічна правда" повідомила, що в їх розпорядженні є остання версія меморандуму про співпрацю України з МВФ. 

Достовірність цього документа в Кабміні досі не підтверджують. Однак у меморандумі, за даними ЗМІ, йшлося про необхідність підвищити пенсійний вік для українців.

При цьому віце-прем'єр-міністр Павло Розенко заявляв, що МВФ більше не наполягає на підвищенні пенсійного віку в Україні на переговорах щодо виділення нового траншу. Проте пізніше глава Мінсоцполітики Андрій Рева, навпаки, заявив про те, що МВФ наполягає на підвищенні пенсійного віку в Україні.

Минулого тижня офіційний представник МВФ Джеррі Райс заявив, що влада України погодилися на пенсійну реформу. Виходячи з його заяви, українцям загрожує збільшення віку виходу на пенсію або мінімального стажу для отримання виплат.

У свою чергу віце-прем'єр України Павло Розенко знову наполягає, що пенсійна реформа, яку уряд України планує провести в цьому році, не передбачає підвищення пенсійного віку, Київ не погодився на ці умови МВФ.

При цьому прем'єр-міністр України Володимир Гройсман анонсував проведення пенсійної реформи вже в цьому році. 


                         



Коментарі