Економіка України
Подобається

Як найкраще вести бізнес в Україні

09/01/2017
Як найкраще вести бізнес в Україні

Природнім бажанням людини завжди було працювати на себе. Не на багатого дядька, не на державу чи якусь організацію, а виключно для себе. Потреба бути самому собі господарем зародилася задовго до появи бізнесу як такого на українських землях. Ще з діда-прадіда українці мали свій шмат землі, де важко працювали круглий рік, щоб зібрати хороший урожай, продати залишки і потрохи наживати статків.

За часів Радянського союзу приватна власність та підприємницька діяльність були забороненими, а тому дуже заманливими. Після того, як Україна отримала незалежність, все більше і більше наших співвітчизників робить спробу стати бізнесменами і проводити власну підприємницьку діяльність. Найзручнішим варіантом для цього є можливість стати фізичною особою-підприємцем. Такий вид ведення бізнесу вигідно відрізняється від повноцінного приватного підприємства, адже тут не потрібно мати статутний фонд, немає необхідності володіти власною печаткою, до того ж можна сплачувати єдиний податок. 

Реєстрация ФОП в Києві вже давно стала дуже популярною, адже це найлегший і найпростіший шлях до ведення власного бізнесу. Звісно, заковика тут в тому, що фізична особа-підприємець відповідає за власну підприємницьку діяльність всім своїм майном, котре можна конфіскувати за законом. Але плюсів набагато більше.

Втім, перед тим, як ставати фізичною особою-підприємцем, просто необхідно детально продумати бізнес-план і хоча б приблизно мати уявлення, чим же ви будете займатися. До прикладу, чимало завбачливих людей вирощують на власній землі такі рослини, які невибагливі, але заразом і можуть принести власнику доволі великий прибуток. 

Заповзятливі фермери вирощують на продаж замінник цукру під назвою «стевія», котрий і росте досить швидко і відносно дорогий. Інші кмітливі українці розводять равликів та жаб для елітних ресторанів. Інші купують речі в Китаї оптом та перепродають вроздріб дорожче на власних торгових точках. Одним словом, якщо мати голову на плечах, тоді і про власний бізнес подумати можна. Для чого ж тоді відкривати ФОП, якщо можна продавати просто так?

Це робити, звісно, можна, але лише до певного часу. Зараз наші фіскальні органи працюють доволі якісно, тому ухиляння від сплати податків може не лише прикрити ваш бізнес, але й мати набагато серйозніші наслідки для вас та вашої родини. Саме тому найкраще звернутися до професійних юристів, офіційно стати фізичною особою-підприємцем, платити податки і добра наживати. Залишилося лише віднайти грошовиту ідею і взятися за роботу.


                         



Коментарі