Махінації
Подобається

Стала відома небезпека закону про комуналку

20/12/2016
Стала відома небезпека закону про комуналку

Введення нового закону про комунальні послуги викликало хвилю обговорень. Своєю думкою з цього приводу поділилися керівники керуючих компаній і представники столичної міської влади, передає Корупція Маркет

Йдеться про Закон України "Про житлово-комунальні послуги", у якого, на думку експертів, є багато негативних сторін.

Зокрема, цей нормативно-правовий акт у першу чергу є декларативним, тобто поки не ясно, яка саме система його виконання.
Крім того, в тексті законопроекту нічого не значиться про те, яку відповідальність у разі необхідності буде нести керівник будинку.
З цієї причини існують ризики громадського обурення, адже такі промахи суперечать інтересам людей.

Радник заступника київського міського голови Олега Тихонов додав, що останнім часом почастішали випадки, коли громадяни скаржаться на комунальників: наприклад, неналежний рівень виконання послуг, недбалість, неможливість управляти приватними установами і навіть впливати на людей, які очолюють ОСББ.

Таких скарг надійшло від близько 20 тисячі сімей, тому якщо такий закон приймуть, то це стане прямим шляхом до зменшення повноважень міської влади, відповідно – до їх розширення для приватних компаній.

Втім, народний депутат України Олена Бабак висловила абсолютно протилежну позицію і підтримала прийняття законопроекту. На її думку, це допоможе врегулювати інтереси і охопити абсолютно всі сфери.
Поки остаточно таких змін не прийнято, а сам нормативно-правовий акт відправили на доопрацювання.


                         



Коментарі