Економіка України
Подобається

Експерти лякають українців дефолтом у 2018 році

14/12/2016
Експерти лякають українців дефолтом у 2018 році

Через відсутність прогресу в реформуванні економіки, а також чіткого плану, як повинна розвиватися країна в найближчі роки, а також враховуючи складну економічну ситуацію, Україну вже в 2018 році може очікувати дефолт. Такий прогноз озвучив журналістам керуючий партнер компанії Capital Times Ерік Найман, повідомляє кореспондент АСН, передає Корупція Маркет

«Відсутність значного прогресу в реформах і в проведенні реформ в економіці та відсутність стратегічного бачення розвитку країни, що з себе повинна представляти економіка країни через 4-5 років. Останній фактор, на жаль, нас поки що прямо веде до дефолту в 2018 році», – вважає Найман.

Експерт впевнений, що якщо восени наступного року економіка реально не прискориться, то в 2018 році Україну чекатиме чергова реструктуризація зовнішніх боргів.

«Коли у нас одночасно з ВВП, того що заробляє Україна, вилучається величезна частка на виплати за зовнішніми боргами і плюс ми змушені так чи інакше підтримувати інфраструктуру, яка вкрай зношена, ми можемо дійти до кінцевої точки, коли кількість ресурсів обмежена і потрібно вибирати: або інвестувати в те, щоб не розвалилася енергетика там, або дороги, залізні дороги, або здійснити виплати за зовнішніми боргами», – додав Найман.

У той же час, враховуючи ту ситуацію в економіці, яка існує на сьогоднішній день, і ті показники і новації, які закладені в держбюджеті на 2017 рік, експерт прогнозує, що зростання економіки в 2017 році не перевищить 2%.
 


                         



Коментарі