Дизайн
Подобається

Мода XXI століття.

13/12/2016
Мода XXI століття.

Мода XXI століття: друкуйте на принтері, періть в посудомийці.

На перший погляд це – звичайний показ мод, але це тільки на перший погляд. Адже всі представлені тут новинки буквально надруковані на 3-Д принтері молодого ізраїльського модельєра.

Даніт Пелег, яка створила ці моделі за допомогою домашнього принтера, фактично відкриває шлях кожному створювати власний модний гардероб, не виходячи з дому. Вона каже, що нові технології допомагають розкритися творчості, хоча вироби поки що відносно дорогі.

"Я можу надрукувати на цій машині що завгодно. Єдина проблема – це дуже невелика пластина формату А4, тому мені доводиться все друкувати саме цього розміру, а потім з'єднувати або склеювати різні частини. Але принаймні мені не треба нічого зшивати, тому, якщо ви самі не вмієте шити одяг, можете просто склеїти його вдома ", – говорить дизайнер.

На дослідження і розробку дизайну кожного виробу йде кілька місяців. Даніт Пелег використовує стійкий матеріал Філафлекс, який сама називає дуже гнучким і водночас надзвичайно міцним. Кожен шматок модної новинки формату А4 друкується майже 20 годин, тому на виготовлення одного одягу треба до 2 тижнів. Але воно того варте, каже модельєр:

"Ця технологія з використанням домашнього принтера дозволяє кожному з нас виготовляти і носити такі речі. Колись це могли собі дозволити тільки знаменитості, але робилися речі з твердої пластмаси. А ці вироби дуже гнучкі, в них можна сідати, їх можна навіть прати в посудомийній машині! "

Домашній 3-Д принтер, за допомогою якого можна виробляти власний одяг, зараз коштує приблизно 2000 доларів. Але з розвитком технологій, говорить Даніт, ціни обов'язково будуть падати, а кількість "друкованих модників" рости.


                         



Коментарі