Економіка України
Подобається

Українці мають право не сплачувати комісії банкам

05/12/2016
Українці мають право не сплачувати комісії банкам

Щомісячні комісії, що стягуються банками за споживчими кредитами, незаконні в нашій країні. Українські позичальники мають право їх не платити.

До такого висновку дійшов Верховний суд, передає Корупція Маркет

"ВСУ постановив, що через те, що щомісячна комісія не пов'язана з поверненням кредиту, вона є незаконною. Банк може нараховувати плату лише у вигляді відсотків річних. Це означає, що люди мають право не платити щомісячних комісій. Вони можуть оскаржити свої кредитні договори в суді", – пояснив адвокат Ростислав Кравець.

Але банки можуть намагатися довести, що споживач був ознайомлений з усіма умовами, про що розписався у договорі. Тож юристи рекомендують знайти якомога більше невідповідностей в кредитних договорах.

"Щоб виграти в суді необхідно уважно проаналізувати умови кредитного договору на предмет наявності в них неоднозначних трактувань, умов, які є двозначними або явно несправедливими і, знайшовши такі умови, звертатися до суду з позовом про недійсність кредитного договору або окремих його умов", – радить юрист Віктор Мороз.

Щоб не давати банкам шансу на нарахування штрафів і пені, юристи радять людям продовжувати сплачувати незаконні місячні комісії і судитися одночасно.
 


                         



Коментарі