Економіка України
Подобається

Україна збільшила транзит газу в Євросоюз

01/12/2016
Україна збільшила транзит газу в Євросоюз

З початку 2016 року Україна збільшила транзит російського газу в Євросоюз на 22%, повідомляє оператор газотранспортної системи країни ПАТ "Укртрансгаз".

Про це з посиланням на прес-службу "Укртрансгазу" повідомляє БизнесЦензор, передає Корупція Маркет

"З початку року через українську газотранспортну систему для потреб європейських споживачів було транспортовано 73,5 млрд куб м природного газу, що на 22% більше ніж у минулому році", – йдеться в повідомленні.

Тренд збільшення обсягів транзиту характерний і для листопада, всього було транспортовано 8,5 млрд куб м блакитного палива, що на 46% більше за показники аналогічного періоду минулого року.

"Ми розраховуємо до кінця року вийти на показник 80 мільярдів кубометрів", – розповів глава "Укртрансгазу" Ігор Прокопів, коментуючи питання щодо прогнозних обсягів транзиту газу за результатами 2016 року.

Останні 2 дні добовий обсяг транспортування газу по території України для потреб європейських споживачів перевищує 300 млн кубометрів блакитного палива. Такий режим транзиту природного газу був характерний в період опалювальних сезонів 2010 – 2013 років.
 


                         



Коментарі