Економіка України
Подобається

Слідом за австрійською курятиною в Україну перекрили доступ німецьким курям

30/11/2016
Слідом за австрійською курятиною в Україну перекрили доступ німецьким курям

В Еспрессо ТБ, посилаючись на заяву прес-секретаря української Держслужби, яка курирує питання безпеки продуктів харчування і захист споживчих прав, повідомили про заборону імпорту в Україну з території Німеччини курячого м'яса і продуктів з нього. Раніше українських громадян позбавили можливості придбати курятину з Австрії – передає Корупція Маркет

Причиною обмеження на завезення курячого м'яса стало заява, поширена Міжнародного епізоотичного бюро (МЕБ). У бюлетені говорилося про те, що у двох федеральних землях Німеччини були зафіксовані епізоди захворювання птиці високопатогенним вірусним захворюванням. Так само факти падежу птиці в результаті інфікування аналогічним захворюванням були зафіксовані в Австрії.

Українська Державна санепід служба повідомляє про те, що до уваги була прийнята і додаткова інформація, яку надали органи ветеринарної медицини Австрії, а згодом і Німеччини. Інформація щодо проведення карантинних заходів. Раніше Україна оголосила про заборону імпорту курятини з австрійських адміністративних районів – земля Мекленбург-Передня Померанія і земля Шлезвіг-Гольштейн. Указ закривав український кордон для птиці, продуктів та сировини з птиці, вирощених на потенційно небезпечних територіях Австрії. Виняток склали птиці-продукти і куряче сировина, які були оброблені методом, що забезпечує стовідсоткову ліквідацію патогенів, що викликають захворювання птиці. На підставі отриманої додаткової інформації підрозділи прикордонної держслужби України отримали розпорядження включити до списку територій, з яких заборонено ввозити в Україну курятину і продукти харчування з курячого м'яса, німецькі адміністративні утворення – земля Нижня Саксонія і земля Саксонія-Анхальт.
 


                         



Коментарі