Економіка України
Подобається

Україна починає експортувати борошно в США

12/11/2016
Україна починає експортувати борошно в США

Світлана Паненко, перший заступник директора підприємства «Куліндорівський комбінат хлібопродуктів» в Одесі, повідомила про те, що комбінат уклав великий контракт з однією з американських компаній на поставку борошна першого і вищого сортів, передає replyua.net з посиланням на «Думську».

За словами Паненко, американський ринок закритий для імпорту, і, щоб укласти контракт, необхідно отримати цілий стос документів, пройти кілька експертиз, щоб підтвердити якість продукції, що імпортується. «Пробні партії в Сполучені Штати відправлялися багато разів, також велися тривалі переговори, і тільки зараз вдалося підписати контракт», зазначила Паненко. Також заступник директора пояснила, що перший контейнер з української борошном вже відправлений до Сполучених Штатів. В наступному місяці в США відправлять ще 25 контейнерів з борошном загальною вагою 550 тонн.

Згідно з контрактом, одеське підприємство повинно експортувати до Сполучених Штатів 6,6 тисяч тонн борошна. Йдеться тільки про борошно тих сортів, які використовують для виготовлення хлібобулочних виробів. Контракт з американцями одеське підприємство уклало на один рік.


                         



Коментарі