Економіка світу
Подобається

Як перемога Трампа вплине на економіку США?

10/11/2016
Як перемога Трампа вплине на економіку США?

Перемога Дональда Трампа на президентських виборах у США негативно позначиться на державних фінансах країни.

Про це мовиться у звіті рейтингового агентства Fitch.

Аналітики агентства вважають, що політика Трампа не матиме впливу на суверенний рейтинг США найближчим часом, проте у середньостроковій перспективі вплив економічної і податкової політики, обраної президентом Трампом буде негативним для суверенної кредитоспроможності країни.

Fitch вважає, що Трамп здійснюватиме передвиборну програму в залежності від того, наскільки новий глава США прагнутиме її здійснити і від його здатності реалізувати свою програму. А це, в свою чергу, залежатиме від ступеня співробітництва між президентом і республіканською більшістю голосів у Палаті представників і Сенаті, та наскільки демократи Сенату зможуть прийняти запропоновані заходи.

Обрання президентом такої персони, як Трамп, може загострити інституційні відносини, хоча його перемога дасть йому значний політичний капітал.

Відповідно до прогнозів аналітиків, ранні показники економіки фінансуватимуть уряд і підвищення або зупинення межі федерального боргу, який затверджений до березня 2017 року.

Щодо економічної політики, то пропозиції Трампа включають в себе зниження податків, перегляд торговельних угод, суворіше ставлення до питання мігрантів, бізнесу, дерегуляції і підвищення витрат на інфраструктуру.

Фінансовий вплив плану Трампа буде негативним для суверенної кредитоспроможності США в середньостроковій перспективі, оскільки зниження податків саме собою не може генерувати достатнього зростання, щоб компенсувати втрати доходів.


                         



Коментарі