Економіка України
Подобається

Як отримати гроші на розвиток стартапу

13/10/2016
Як отримати гроші на розвиток стартапу

13 жовтня 2016 року в Києві відбувся осінній фінал «Битви Стартапів», на якому  підприємці з різних куточків країни представили свої інноваційні проекти у різних секторах економіки, пише Корупція.Маркет.

Бізнес-захід, метою якого є пошук інноваційних та інвестиційно-привабливих проектів,  організований Інвестиційною платформою Startup.Network. 

«Битва стартапів» – це відмінна можливість для підприємців отримати якісний досвід презентації свого проекту, цінні поради та рекомендації від досвідчених учасників ринку венчурного інвестування і, звичайно ж, перші інвестиції у бізнес. "Битву Стартапів" ми влаштовуємо для того, щоб підприємці якнайшвидше могли знайти фінансування. Нещодавно у Польщі відбулась континентальна битва стартапів, на якій були представлені 5 найкращих українських проектів. Дуже тішить, що ми отримали об’єктивну перемогу», – сказав Олександр Сорока, засновник Інвестиційної Платформи для учасників венчурного ринку Startup.Network, член Правління Української Асоціації Венчурного Бізнесу UVCA.

Він повідомив, що на сьогоднішній день на Інвестиційній платформі Startup.Network зареєстрована близько 5000 приватних інвесторів, представників seed-фондів і венчурних фондів, керівників інвестиційних банків і передових приватних компаній, а також досвідчених підприємців, готових вкладати гроші в перспективні розробки та проекти. Тому кожен бажаючий може на платформі представити власний винахід та знайти  інвесторівта потенційних клієнтів.

На заході представили  цікаві, інвестиційно-привабливі стартапи, які команда Startup.Network і висококваліфіковані експерти відбирали на кожній "Битві Стартапів" протягом останніх шести місяців.

Презентація проектів показала, що в Україні багато розумних винахідників, здатних змінити уявлення про сучасні технології. Мобільний додаток для спрощення роботи медперсоналу та обміну інформацією між пацієнтами лікарень, лікарями та іншими учасниками ринку медичних послуг, навігаційно-пошуковий сервер для бізнесменів, інвесторів, донорів з пошуку наукових розробок вчених України, програмний продукт «Фармакологічній довідник «PharmGuide»,  рукавичка для синхронізації рук у віртуальному і реальному світах, мобільний сервіс для аматорських та професійних велосипедистів, платформа для оптимізації мобільного контенту з додатковими функціями, платформа для резервування послуг – це неповний перелік презентованих стартапів, представлених на розсуд компетентного журі та учасників заходу.

Привернула увагу присутніх розробка українських вчених – мобільна лабораторія безпечності продуктів харчування BIOsens. «Сьогодні аналіз якості продуктів можна провести тільки в лабораторії. Це займає багато часу та потребує участі висококваліфікованого персоналу», – розповідає Андрій Карп'юк, засновник проекту BIOsens. «Проект BIOsens розробив прилад для експрес-діагностики сільськогосподарської продукції, за допомогою якого можна протягом 15 хвилин провести аналізи на наявність мікотоксинів чи бактерій. Принцип роботи простий і зрозумілий: пристрій підключається до смартфону або планшету, на якому встановлена відповідна програма. В самому приладі знаходяться біочутливі пластини, на які у вигляді рідини наноситься продукт для тестування. І за 15 хвилин готовий результат з’являється на мобільному  телефоні, який підключається через Bluetooth до самого пристрою. Ця технологія буде актуальною для фактично кожної сфери сільського господарства», – зазначає винахідник..

Під час заходу експерти венчурного ринку, за плечима яких не один успішний бізнес-проект, поділилися з молодими колегами досвідом, розповіли про тенденції світу інвестування та дали цінні поради.

«Битва Стартапів» – відмінний інструмент для залучення інвестицій, який допомагає запустити проект з мінімальними вкладеннями, причому, як невеликий бізнес, так і націлений на завоювання світового ринку. Безперечно, молодим проектам просто необхідний такий сервіс, який допомагає зміцнити віру в свою ідею, відшліфувати її і донести до користувачів, а найголовніше – отримати гроші на іі втілення у життя.


                         



Коментарі