Економіка України
Подобається

МВФ: Україна повинна підвищити пенсійний вік і дозволити продаж землі

04/10/2016
МВФ: Україна повинна підвищити пенсійний вік і дозволити продаж землі

Україні потрібно провести широку пенсійну реформу для зниження дефіциту Пенсійного фонду і дозволити продаж землі сільгосппризначення.

Про це заявив глава місії Міжнародного валютного фонду (МВФ) в Україні Рон Ван Руден в ході конференц-колла, присвяченого оприлюдненню матеріалів другого перегляду програми розширеного фінансування EFF для України, передає Коррупція.Маркет.

Глава місії МВФ відзначив, що дефіцит Пенсійного фонду України перевищує 6% ВВП, що є одним з найвищих показників у світі, тому країна потребує проведення широкого пакета пенсійної реформи.

"Потрібно дуже широкий пакет пенсійної реформи, який би розглядав не тільки підвищення пенсійного віку, але і посилення можливостей дострокового виходу на пенсію, розширення бази для соціальних внесків", – сказав глава місії.

Ван Руден нагадав, що українська сторона в рамках програми зобов'язалася підготувати широку параметричну пенсійну реформу до кінця грудня 2015 року, однак порушила взяте зобов'язання.
Як наголошується в оновленому меморандумі про співпрацю з МВФ, Київ пояснив затримку необхідністю додаткового часу для пошуку підтримки в суспільстві.

Ван Руден додав, що ситуацію з Пенсійним фондом погіршило різке зниження ставки єдиного соціального внеску (ЄСВ) з початку 2016 року.
Читайте також: За умови проведення реформ МВФ може виділити Україні в 2017 році $ 5,4 мільярда
Говорячи про земельну реформу, глава місії МВФ зазначив, що існуючий мораторій на продаж земель унеможливлює повноцінний розвиток сільськогосподарського сектора і використання землі в якості застави для отримання кредитів.
"Тому для України важливо рухатися вперед із земельною реформою і внести в парламент нове законодавство, яке дозволить продаж землі", – сказав представник МВФ.
Як повідомлялося, раніше міністр фінансів Олександр Данилюк також заявляв, що для отримання наступного траншу Міжнародного валютного фонду (МВФ) Україна повинна провести пенсійну реформу і прийняти закон про обіг сільськогосподарських земель.


                         



Коментарі