Економіка України
Подобається

МВФ не дасть Україні гроші без сертифікації е-декларування

18/08/2016
МВФ не дасть Україні гроші без сертифікації е-декларування

Міжнародний валютний фонд надіслав листа уряду України, в якому закликав невідкладно виправити недоліки системи електронного декларування і запустити її в повноцінному режимі
"Без сертифікації система не вважатиметься робочою та не відповідатиме зобов’язанням за програмою, підтриманою МВФ. Тому ми закликаємо вас невідкладно виправити цей недолік", – йдеться в документі.

Лист з Вашингтона за підписом керівника місії фонду Рона ван Роодена був надісланий особисто прем’єр-міністру Володимиру Гройсману, декільком ключовим міністрам та главі Національного агентства із запобігання корупції Наталії Корчак.

 

Копія документа є також у декількох дипмісіях в Києві, хоча ті не є в переліку адресатів.

Як повідомлялося, 17 серпня учасники термінової наради щодо вирішення проблеми з е-декларуванням, проведеної президентом Петром Порошенком, повідомили про домовленість щодо термінового оформлення атестата відповідності системи електронного декларування.
Напередодні представництво Євросоюзу в Україні та посольств країн-членів ЄС у Києві виступили із заявою, в якій йдеться, що запуск в Україні системи електронного декларування в тестовому режимі має обмаль сенсу і, фактично, може стати контрпродуктивним.


                         



Коментарі