Економіка України
Подобається

Мережа дешевих продуктових магазинів

18/08/2016
Мережа дешевих продуктових магазинів

До кінця літа в Україні відкриють 10 магазинів. Ціни в них будть нижчі за ринкові. Так звані дискаунтери мають скласти конкуренцію мережі "АТБ". 

"Лідери ринку можуть експериментувати й розширюватися, бо мають гроші. Інші скорочують свої площі й закривають торговельні точки", – каже експерт.

Мережу Thrash! відкриє Fozzy Group. Магазини з'являться у Запоріжжі, Києві, Кременчузі, Львові й Черкасах. Інвестиції для одного магазину експерти оцінюють у $100-150 тис. 15% асортименту забезпечать товарами власного виробництва, обіцяють у мережі.

"Мережа має бути дискаунтером. Дешеві магазини – популярні. Покупці зараз керуються тільки ціною. Дискаунтер забезпечує нижчу вартість товарів через менші витрати на зарплату. Наприклад, у залі може не бути консультантів, пакетів для товарів, вітрин. Можуть не витрачати грошей на холодильні вітрини через малий асортимент продукції. Натомість буде багато товарів, виготовлених під власною торговельною маркою. Коштують такі дешевше, а вигода для магазину більша", – пояснює Олексій Дорошенко.

На думку експерта, ефективність такого формату перевірятимуть у Києві. Більшість подібних магазинів у країні є середніми чи м'якими дискаунтерами. Нова мережа заявляє себе як жорсткий дискаунтер. Розвиток такого формату говорить про те, що найближчим часом ритейлери не сподіваються на збільшення кількості споживачів у гіпер- та супермаркетах.


                         



Коментарі