Економіка України
Подобається

Україна і МВФ майже узгодили оновлений меморандум

06/06/2016
Україна і МВФ майже узгодили оновлений меморандум

Україна і Міжнародний валютний фонд (МВФ) близькі до остаточного узгодження оновленого меморандуму в рамках другого перегляду програми розширеного фінансування EFF.

Про це в інтерв'ю одному з українських телеканалів повідомив заступник голови МВФ Девід Ліптон.

"Ми знаходимося на просунутій стадії переговорів, ми досягли угод з українським урядом з ключових питань. Є ще кілька незначних моментів, які повинні бути узгоджені", – сказав він.

При цьому, заступник голови МВФ не уточнив, за якими саме ключовими питаннями були досягнуті домовленості.

Також він зазначив, що мова про підвищення пенсійного віку в Україні поки не йде.

"Важкі аспекти в пенсійному фонді будуть обговорюватися в майбутньому, це питання комплексне. Важливо те, що пенсійна система працює погано. Вона досить дорога, але в той же час привела до того, що більшість українських пенсіонерів не отримують належної пенсії", – сказав Ліптон.

Нагадаємо, 4 червня президент України Петро Порошенко обговорив питання співпраці з першим заступником директора-розпорядника Міжнародного валютного фонду (МВФ) Девідом Ліптоном.

Збори представників групи країн-членів Міжнародного валютного фонду (МВФ) і Світового банку відкрилося 3 червня і тривало до 5 червня. Метою заходу є посилення координації між країнами-членами двох міжнародних фінансових організацій, зокрема в ключових питаннях політик МВФ і СБ.


                         



Коментарі