Економіка України
Подобається

Місія МВФ їде до Києва

05/05/2016
Місія МВФ їде до Києва

 

mvf

 

Місія МВФ працюватиме в Києві в період з 10 по 18 травня у рамках 2-го перегляду програми розширеного фінансування. Повідомляє Корупція.Інфо

"Місія на політичному рівні продовжить дискусії з українською владою в контексті 2-го перегляду програми, підтримуваної фінансуванням у рамках угоди EFF", – повідомляють в організації.

Нагадаємо, голова Фонду Крістін Лагард на зустрічі з українською делегацією на Весняних зборах керівників МВФ і Всесвітнього банку у Вашингтоні 20 квітня повідомила, що місія має намір відвідати Україну найближчим часом. Після цього новий уряд під керівництвом Володимира Гройсмана ухвалив рішення про наближення цін на газ для населення до ринкового рівня. Що є однією з ключових умов продовження співпраці з Фондом.

Відкрита МВФ у березні 2015 року 4-річна програма для України загальним обсягом 12,348 млрд SDR (близько $17 млрд) спочатку передбачала проведення щоквартального огляду програми. А саме, виділення Києву в 2015 році 4 траншів, у 2016 році – ще 4. Проте дотепер країна отримала лише перший транш коштів на $5 млрд і другий – на $1,7 млрд. З осені минулого року програму практично призупинили.

Офіційні представники МВФ неодноразово заявляли: Фонд чекає прояснення ситуації навколо уряду України і стійкості парламентської коаліції. А також демонстрації боротьби з корупцією та готовності продовжити реформи для завершення 2-го перегляду програми EFF і виділення 3-го транша.


                         



Коментарі