Технології
Подобається

Чому не можна чистити вуха ватними паличками

11/02/2016
Чому не можна чистити вуха ватними паличками

Багато хто використовує палички для чистки вух. Це може привести до негативних наслідків, закупорювання слухового проходу і навіть порушення слуху.

 
28a21a83d63c3beabe577c0721f34176ad341156
Ватні палички – відомий всім предмет особистої гігієни. Існує відразу кілька областей їх застосування – зняття макіяжу, нанесення мазей, обробка ран. Багато також через незнання використовують палички для чистки вух. Робити це можна: але  таке використання цього предмета гігієни може призвести до негативних наслідків, закупорювання слухового проходу і навіть порушення слуху.
"Це дуже небезпечно. Людина дуже часто просто заганяє сірку глибше в слуховий прохід. Він у всіх різний, у кого-то широкий, у інших дуже звивистий і вузький », – говорить доктор медичних наук, отоларинголог Володимир Козлов, який працює в Центральній клінічній лікарні.
За його словами, вухо самоочищається кожен раз під час прийому їжі. Ватні палички для цього не потрібні.

26816a132f70cd1b1cce25974c82b098cb159877

«Коли людина жує, у нього суглоб нижньої щелепи тисне на слуховий прохід, і сірка виходить. Найправильніший варіант – після душу просто взяти ватку на мізинчик і просто вичистити те, що є в вушній раковині », – говорить Козлов.
Не можна також забувати, що вушна сірка не несе шкідливих властивостей, які їй нерідко приписують. Більш того,  вона очищає і змащує вушні канали, захищаючи їх від потрапляння бактерій, грибків і комах.
Інша часте використання ватної палички – обробка ран з їх допомогою. В даному випадку фахівці дають добро: таке використання безпечно.
«Якщо вам треба змастити йодом або зеленкою, то можете занурити цю паличку і нанести йод або зеленку на ранку, в цьому нічого поганого немає, з цією метою вони можуть використовуватися», – пояснює Володимир Козлов.


                         



Коментарі