Економіка світу
Подобається

До Тбілісі прийшов перший контейнер по “Новому шовковому шляху”

14/12/2015
До Тбілісі прийшов перший контейнер по “Новому шовковому шляху”

tbilisi-business-hotel-radisson

У Тбілісі прибув поїзд, що доставив перший контейнер з Китаю по так званому "Новому шовковому шляху".

На Тбіліському вокзалі поїзд зустрічали прем'єр-міністр Грузії, міністри економіки та закордонних справ. Згідно із заявою грузинського керівництва, "Новий шовковий шлях" через грузинську територію "значно скоротить час доставки вантажів з Китаю до Європи, передає "Радіо Свобода".

Прем'єр-міністр Грузії Іраклій Гарібашвілі заявив на урочистій церемонії, що доставка вантажів з Тихоокеанського узбережжя до Європи по "Новому шовковому шляху" відтепер займе два тижні замість півтора місяців. За його словами, для доставки за призначенням тих же контейнерів морським маршрутом, треба було б 40-45 днів.

"Упевнений, Грузія незабаром перетвориться на мультирегіональний центр, що з'єднує Європу, Східну Азію, Індію, Центральну Азію і Близький Схід", – заявив Гарібашвілі.

Контейнери, навантажені електротехнікою, були відправлені з Китаю 29 листопада, пройшли по території Казахстану, потім через Каспійське море були доставлені в Азербайджан, звідки залізницею прибули до Тбілісі. З Тбілісі їх відправлять в чорноморський порт Поті, звідти до Туреччини, а потім до Європи. Саме цей маршрут називається "Новий шовковий шлях".


                         



Коментарі