Махінації
Подобається

Як уберегтися від грошей “ДНР”/”ЛНР” (фото)

24/09/2015
Як уберегтися від грошей “ДНР”/”ЛНР” (фото)

Обрізані гроші з "ДНР" і "ЛНР", які з'явилися в Києві, не приймуть у банках – тому, щоб уникнути неприємностей, потрібно відмовитися від обміну валюти в нелегальних обмінних пунктах. Про це повідомив співробітник одного зі столичних банків Олександр Пишнюк.

"Ці гроші – недійсні!" – наголосив Пишнюк.

За його словами, раніше співробітники регіональних банків Луганська і Донецька позначали фарбою краї гривень всіх номіналів та іноземної валюти.

image

"Робилося це для того, щоб надалі вони не потрапили в грошовий обіг України. Але в результаті грабежів мічені гроші все ж почали вивозити з "республік" – із метою збути їх в інших містах, зокрема, і Києві. А краї таких гривень почали просто обрізати, щоб їх брали в обіг", – говорить співробітник київського банку.

Він порадив киянам не міняти валюту в нелегальних обмінниках, де не видають квитанцію і не вимагають паспорт, і завжди уважно перераховувати і оглядати отримані купюри. У разі найменшої підозри – краще відмовитися від валютно-обмінної операції.

До кого все ж таки потрапили мічені гроші, потрібно написати заяву в міліцію. "Правоохоронці повинні з'ясувати, що це за обмінний пункт, і звідки вони взяли такі гривні", – говорить Пишнюк.

За словами начальника ГУ МВС України в Києві Олександра Терещука, протягом останніх місяців тенденції до збільшення кількості фальшивих грошей у столиці правоохоронці не спостерігають, але в обігу є несправжні купюри.

"Вилучаємо, працюємо… Що стосується мічених купюр, то вони нами вилучаються", – заявив Терещук.

Операції з такими купюрами караються терміном позбавлення волі до 12 років із конфіскацією майна – за статтею "Виготовлення, зберігання і збут підроблених грошей".


                         



Коментарі