Економіка України
Подобається

6 правил Ольги Фреймут, як вибирати продукти в супермаркеті (ВІДЕО)

13/07/2015
6 правил Ольги Фреймут, як вибирати продукти в супермаркеті (ВІДЕО)

фреймут

Відома українська журналістка і телеведуча Ольга Фреймут знає дуже багато про якість продуктів в українських супермаркетах, оскільки разом зі своєю командою програми Інспектор Фреймут (канал 1 + 1) відвідала з перевіркою багато з них.

Телеведуча у своєму інтерв'ю Ivona розповіла, як правильно вибирати продукти і харчуватися. Ми вибрали з розповіді Фреймут шість головних правил, яких потрібно дотримуватися, купуючи їжу.

  • Я б радила довіряти всім своїм органам почуттів: потрібно на все уважно дивитися і нюхати. Якщо риба чи м'ясо хоч трошки "з душком", продукт зіпсований і купувати його ні в якому разі не можна.
  • Якщо касири або продавці кулінарії неакуратні, неохайні, це точно означає, що на кухні теж безлад, а салати нарізаються голими руками. Лабораторне дослідження таких страв неминуче покаже кишкову паличку.
  • Якщо підлога в торговому залі брудна, це теж означає, що люди не надто "заморочуються" чистотою.
  • Важливо мати свій улюблений перевірений супермаркет, якому ти довіряєш. Ми в програмі хочемо зорієнтувати глядачів, які є плюси, а які мінуси супермаркетів. У деяких супермаркетах хороша кухня, але недобросовісний персонал, який переклеює стікери на прострочених продуктах або продає алкоголь неповнолітнім. Інші навпаки – дотримуються показову чистоту в залі, а на кухні – бруднулі. Обов'язково потрібно уважно дивитися на стікери на товарах.
  • Якщо ви бачите декілька стікерів один на одному, то супермаркет намагається вас обдурити.
  • Краще не купувати дорогі ковбаси та сири в маленьких магазинчиках біля будинку. Дорогі делікатеси зазвичай довго лежать на полицях і стікери на них з разу в раз наклеюють нові. Ще не було жодного супермаркету, де б наш таємний агент не знайшов прострочений делікатес або переклеєний стікер на ньому. Якщо захотілося дорогою ковбаси, краще відправитися за нею в спеціалізований магазин.

Також пропонуємо Вам переглянути, як відбуваються перевірки супермаркетів

 

Обозреватель