Махінації
Подобається

Фонд гарантування вкладів Нацбанку відмовився захищати ошуканих вкладників (ФОТО)

09/06/2015
Фонд гарантування вкладів Нацбанку відмовився захищати ошуканих вкладників (ФОТО)

нбу

 Новину повідомляє Корупція.маркет з посиланням на матеріал автора Михайла Стрельникова

"Вельми цікава і, я б навіть сказав, сенсаційна ситуація склалася у нас в Україні із захистом прав вкладників.

Вперше у світовій практиці Фонд гарантування вкладів фізосіб всупереч вимогам закону став захищати не права вкладників, а інтереси НБУ.
Трохи історії. ВГО "Фінансова грамота України" звернулася до Окружного адміністративного суду Києва з позовом до НБУ з приводу його бездіяльності ще в 2012 році, завдяки чому в 2014 році у банку "Форум" настав логічний фінал. 

Тобто нинішні проблеми вкладників банку "Форум" були закладені ще владою Януковича-Арбузова. На наш подив, НБУ завзято встав на захист "попередників", про що свідчить його заперечення на позов (фотокопія документа в кінці статті).

Під час початих судових слухань суддя Качур абсолютно логічно запитав нас, чи не хочемо ми залучити третьою стороною Фонд гарантування вкладів фізосіб, який якраз і повинен захищати права та інтереси вкладників. Причому залучити фонд на нашому боці.
Природно, ми відразу ж подали таке клопотання, і суддя його задовольнив.

м1 м2 м3


На наступному судовому засіданні, 3 червня 2015 фонд прислав свого представника в суд. Під аудіо- і відеозапис суддя поставив представнику фонду запитання: "виробив Чи фонд свою позицію в даній суперечці?".
Представник фонду у присутності вкладників, ЗМІ, міжнародних представників заявила: "Ми будемо підтримувати НБУ".
Аналогів такого дійства світова юридична практика ще не знає. Щоб фонд, в чиї обов'язки за законом входить захист прав вкладників, в суді ставав на бік держоргану! З цього приводу ми звернулися до президента.

м4 м5

Ми вважаємо, що цей кричущий факт повинен бути освітлений якомога ширше, інакше ні про яку Європу і перехід до світових стандартів не може бути й мови".

м6 м7 м8 м9 м10 м11 м12


                         



Коментарі