Махінації
Подобається

Чому тарифи на тепло завищені майже вдвічі: інфографіка

03/06/2015
Чому тарифи на тепло завищені майже вдвічі: інфографіка

тепло тарифи корупція

Розрахункові норми по опаленню завищені приблизно вдвічі і прилади обліку це показують.

Як пише "Сегодня", про це заявляє екс-міністр ЖКГ, голова Спілки власників житла України Олексій Кучеренко. Новину передає Корупція.маркет

"Але постачальникам тепла невигідно їх знижувати або ставити будинкові лічильники тепла, бо перестане працювати корупційна схема економії газу, який нібито спалюється в котельнях для вироблення тепла, але насправді продається промспоживачам. Нацкомісія з регулювання енергетики і компослуг (НКРЕКУ) запропонувала Кабміну вдвічі знизити норми за опалення 1 кв. м. Але поки не знайшла підтримки ", – упевнений Кучеренко.

Енергетики, в свою чергу, стверджують, що на виході з котелень і ТЕЦ стоять лічильники тепла – тому кожен бажаючий може легко перевірити, скільки гігакалорій відпущено споживачам і скільки пішло на втрати, адже на теплопунктах жеків теж є лічильники тепла.
Але жеківці, в свою чергу, кивають на мешканців! Які, за їхніми словами, не утеплюють вікна в квартирах, б'ють скло в під'їздах і відкривають взимку вхідні двері в парадні. Звідси – і перевитрата тепла, і високі тарифи.

тарифи на тепло інфографіка

Як видно з інфографіки, основні витрати у вартості тепла, що відпускає комунальникам ТЕЦ або котельня, – це витрати на нагрів і подачу теплоносія (97,5%): у ціні тепла в батареях їх майже 76%.
Втім, мешканці можуть разом встановити в будинку один прилад для вимірювання теплозабора на будинок в старих будинках, де вертикальна розводка теплоносія по квартирах. А в нових, де вона горизонтальна, – навіть індивідуально. Ціна питання для "особистого" лічильника тепла – від 10 тис. грн, а для колективного – від 40-70 за найпростіший прилад до 150 тис., агрегат з автоматичним погодних регулятором, що підтримує задану температуру в кожній оселі.
Платити за тепло за загальним лічильником нескладно: пропорційно площі квартири. Перевіряти прилад треба кожні 4 рік, термін його служби – 7-8 років.

 

Тарифи, ЖКГ, тепло, ціни, українці, економіка, інфографіка

 


                         



Коментарі