Економіка світу
Подобається

ЄС допоможе Україні знайти гроші на газ – Демчишин

23/03/2015
ЄС допоможе Україні знайти гроші на газ – Демчишин

 


єп

Європейська комісія активно сприятиме в залученні фінансування на закачування газу в підземні сховища України. Про це заявив міністр енергетики і вугільної промисловості України Володимир Демчишин, передає  Корупція.маркет з посиланням на "Цензор.НЕТ".

"Мова йде про те, що ЄК буде максимально сприяти можливості залучення фінансування українській стороні, будь-то ЄБРР, Міжнародна Фінансова корпорація, Світовий банк чи МВФ", – сказав Демчишин.

За його словами, у Брюссель розуміє, що Україні потрібне додаткове фінансування, щоб закачати великі обсяги.

"Вони позитивно поставилися до того, щоб його надати. Зараз "Нафтогаз" разом з міністерством веде конструктивні переговори з великою кількістю учасників, і я думаю, що питання фінансування ми вирішимо", – підкреслив міністр.

Демчишин уточнив, що мова йде про суму від 800 млн до 1 млрд дол. за шість місяців, коли буде здійснюватися закачування газу.

Нагадаємо, за результатами переговорів у Брюсселі, Росія обіцяє "подумати" про знижку на газ для України.

"Російська Федерація розгляне можливість надання знижки у розмірі мита за рішенням уряду РФ в результаті звернення уряду України або Єврокомісії до кінця березня місяця… Знижка може бути надана за рішенням уряду на другий квартал. Домовилися щокварталу розглядати це питання, враховуючи, що ціни на ринку на сьогодні волатильні, і розмір знижки залежить в тому числі і від цін, що складаються на газовому ринку", – заявив міністр енергетики РФ Олександр Новак.

Раніше прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв заявив, що Росія надасть Україні знижку на газ в 100 дол. за тисячу кубометрів.


                         



Коментарі