Економіка світу
Подобається

Молдова відзначилася антиукраїнською витівкою

05/09/2017
Молдова відзначилася антиукраїнською витівкою

Президент Молдови Ігор Додон видав указ, який забороняє Національної армії брати участь в міжнародних навчаннях Rapid Trident-2017, які повинні пройти в Україні

Додон опублікував свій лист у відповідь заступнику міністра оборони Георге Галбурі, який в кінці серпня повідомив президенту про участь 57 військових у навчаннях Rapid Trident, які пройдуть на Яворівському полігоні у Львівській області, для підготовки до миротворчої місії в Косово.

“Ми не беремо участі у військових навчаннях за межами країни”, – написав молдавський президент на своїй сторінці в Facebook.

популярне: Хто краде гроші зі смартфонів українців 


Галбура зазначив, що молдавські військові беруть участь в цих навчаннях з 1996 року в рамках програми “Партнерство заради миру”, а все спорядження і розміщення оплачуються організаторами.

У відповідь Додон нагадав Галбуре, що, згідно з чинним законодавством, для участі молдавських військових в міжнародних навчаннях необхідний дозвіл президента як верховного головнокомандувача і зазначив, що такого дозволу не давав.

Крім того Додон розпорядився, щоб всі приготування до навчань були скасовані, а організаторам Rapid Trident повідомили про те, що Нацармія Молдови не буде в них брати участь.


                         



Коментарі