Головні Новини
Подобається

Масова міграція: чи є перспективи у талановитої молоді

22/08/2017
Масова міграція: чи є перспективи у талановитої молоді

Більша половина мігрантів – не старші від 30 років, якщо вірити даним соціологічних опитувань

Українці все частіше їдуть працювати за кордон, сподіваючись, що отримають там перспективу і реальні прибутки. Проте насправді все може закінчитися інакше: обіцяних сум ніхто не бачить, умови життя жахають, а ризик "отримати на горіхи" від корінного населення (наприклад, як нещодавно сталося у Польщі) досить великий.
Відповідну думку на сторінці у Facebook висловив нардеп Сергій Шахов.


Політик упевнений: не варто шукати кращого життя в іншій країні, а потім нарікати на складне економічне становище на Батьківщині – звідки у бюджеті візьмуться гроші, коли талановиті та працьовиті люди масово відмовляються залишатися тут.


"Скільки разів я міг виїхати за кордон в останні 10 років? Як мінімум, стільки ж, скільки є днів у році, помножити на 10. Але ніколи не розумів, навіщо… Так, в нашій країні не все гаразд. Але ж у нас повно роботи для тих, хто хоче щось робити. Візьміть і знайдіть вільну нішу в Німеччині, Австрії або США. Зате в нашій країні кожна сфера зазнає колосальних можливостей для розвитку", – зазначив Шахов.


Нардеп не бачить нічого поганого в особистому виборі, адже ніхто не забороняє планувати своє майбутнє самостійно. Але шукати постійного місця проживання тільки там, де "тепліше", він вважає не зовсім доцільним. Особливо з огляду на те, що Україна тільки взяла курс на Європу.

Популярне: Це не їдять навіть таргани: які продукти вбивають настрій
 

"Шукати місця потепліше і життя легше – особиста справа кожного. Але будь-яку успішну країну хтось побудував. Чи не час зробити те ж саме для України?" – підсумував він.


Слід відзначити, що, за даними фахівців Research & Branding Group, станом на початок літа поточного року близько 33% респондентів висловили бажання назавжди виїхати за кордон. Більша частина з них – не старші від 30 років. 


                         



Коментарі