Неймовірні здібності: яким бачать світ тварини

21/08/2017
Неймовірні здібності: яким бачать світ тварини

Саме за допомогою зору ми сприймаємо до 90% інформації із оточуючого світу. Не винятком є і очі тварин, щоправда кожна із них бачить світ по-своєму.

Собаки
Ці домашні улюбленці не розрізняють яскравих відтінків, вони не здатні побачити червоний, жовтий, чи зелений. А от сірий вони бачать різних варіантів.

Якщо, наприклад, собаці показати табличку з текстом, вона побачить лише три рядки, люди бачать втричі більше. Проте свою здобич ці тварини помітять на відстані до кілометра.

Коти
В порівнянні зі своїми домашніми ворогами – собаками, кішки бачать значно більше кольорів, проте до людей їм ще далеко. Вони не здатні розрізняти помаранчевий та коричневий кольори.

Але основною перевагою зору цих тварин є те, що вони набагато краще за людей бачать у темряві.

Бджоли
Ці комахи не реагують на червоний колір, тому і квіти цих відтінків їх уваги не привертають.

Зір бджіл має одну особливість, вони складаються із 5,5 тисяч мікролінз та дивляться на світ ніби в уповільненій зйомці.

Орли
Прийнято вважати, що орли наділені найкращим зором серед усіх істот. Вони здатні побачити свою здобич на великій відстані, крім того очі орла можуть сфокусуватися одночасно на двох предметах.

Щодо кольорів, то орли їх бачать більш яскравими та розрізняють більше відтінків, ніж люди.

Змії
Рептилії нечітко бачать предмети, вони вловлюють рухи та реагують на тепло. У ямках біля вух є ще одні органи чуття, які власне й реагують на інфрачервоне випромінювання.

Коні
Хоча ці благородні тварини й не бачать яскравих кольорів взагалі, а їх світ – це чорно-біла картинка, проте саме ці відтінки вони розрізняють набагато більше, ніж люди.

Оскільки очі цих тварин розташовані на великій відстані одне від одного, то повна картинка складається ніби із двох половин.


популярне: Хто краде гроші зі смартфонів українців

Акули
Ці найбільші риби також бачать світ у чорно-білих тонах. Хоча деякі види акул можуть розрізняти кольори.

У порівнянні з людьми, акули бачать кадри з більшою швидкістю. Якщо ми можемо вловлювати 24 кадри за секунду, то акули – аж 45 кадрів.
 


                         



Коментарі