Японські вчені створять автомобіль з дерева

20/08/2017
Японські вчені створять автомобіль з дерева

Японські дослідники і виробники автокомпонентів повідомили, що матеріал з дерев'яної маси важить всього одну п'яту від сталі і може бути в п'ять разів міцніше.
 
Целюлозне нановолокно може стати життєздатною альтернативою стали в майбутні десятиліття, конкуруючи з матеріалами на основі вуглецю. Скорочення ваги транспортного засобу буде мати вирішальне значення, оскільки виробники прагнуть впровадити електромобілі в широкий ринок. 

 

 популярне: Хто краде гроші зі смартфонів українців
Дослідники з Університету Кіото і великі постачальники комплектуючих, такі як Denso Corp і найбільший постачальник Toyota працюють з пластмасами, що містять нановолоконные целюлози, – шляхом руйнування волокон деревної целюлози на кілька сотих часток мікрона (одна тисячна міліметра).
 
Целюлозні нановолокна використовувалися в різних продуктах: від чорнила до прозорих дисплеїв. "Це найдешевше, високопродуктивне застосування целюлозних нановолокон, і саме тому ми фокусуємося на його використання в автомобільних і авіаційних сферах", – сказав професор Університету Кіото Хіроакі Яно, який очолив дослідження


                         



Коментарі