Махінації
Подобається

Як Мартиненко “кинув” державу і вкладників на 5 млрд

19/08/2017
Як Мартиненко “кинув” державу і вкладників на 5 млрд

Активи Діамантбанку екс-нардепа Миколи Мартиненка – повернулися до нього через схему з Фондом гарантування і допомоги Сергія Тігіпка

Про це заявив журналіст Олександр Дубинський.

Дубинський нагадав, що у Мартиненко був “Діамантбанк”, який збанкрутував.

Його активи Фонду гарантування вкладів викупив Сергій Тігіпко, який погодився виплатити клієнтам банку з вкладами до 200 тис грн їхні гроші – всього 1,2 млрд. грн.

За це Тігіпко отримав нерухомість банку, яку Фонд оцінив 372 мільйона гривень. Це 4 офісних будівлі на Подолі + 30 квартир в ЖК Crystall Park. Плюс кредитний портфель, який на 80% інсайдерський.

За бортом угоди залишилися приватні вкладники із загальною сумою депозитів близько 800 млн грн., юрособи з залишками в 2,2 млрд. гривень і інші банки із залишками в 2,3 млрд. грн.


популярне: Хто краде гроші зі смартфонів українців

Яких, як я можу зрозуміти, банально обнулили з допомогою банкрутства банку.

Це випливає з того, що нерухомість з балансу тігіпківського ТАСа – повертається до акціонерам Діаманта Мартиненко, Керезю і Ходачуку.

Будівля за адресою Контрактова площа, 8 (2500 м. кв.) і будинок за адресою Андріївський узвіз, 2 (1250 м. кв.) – 18 липня було переоформлено на фірму “Бізнес Сіті Солюшенс” (Ст. Стуса, 35-37).

Примітно, що за тією ж адресою і приблизно в один і той же час (зверніть увагу на дати реєстрації компаній – відразу після ліквідації) були зареєстровані ще ряд компаній, безпосередньо пов’язаних з высщим менеджментом банку, а саме: ТОВ “Легіон Закону”, на Федик Н. Ст., колишнього заступника голови правління банку та ТОВ “Юніверсал Консалтинг Плюс” Войтухов Д. Е. колишній перший заступник голови правління банку.

Ринкова вартість “возвернутой” Мартиненко і Ко нерухомості близько 7,5 млн доларів (195 млн гривень). Додаємо сюди квартири на 80 млн гривень, і виходить, що головне будівлю Димантбанка разом з прилеглим до нього аварійним будинком – варто аж 100 млн гривень: за оцінками ФГВФО вся нерухомість на балансі Діаманта оцінена в 372 млн гривень.

“Таким чином, Мартиненко залишається виплатити Тігіпко ще близько 800 млн гривень основного боргу + премію за клопоти, і справа в капелюсі. Погодьтеся, сущі копійки, проти обнулені валових зобов’язань банку банкрута на 7,1 млрд. гривень”, – підсумував Дубинський.

Як повідомляла Politeka, колись найбільший в Україні виробник легкових автомобілів АвтоЗАЗ став черговою жертвою фінансової кризи. Фонд гарантованих вкладів фізичних осіб (ФГВФО) повідомив про те, що цехи «Автозазу» і його автомобілі виставлені на продаж за борги.

Нагадаємо, НАБУ отримала листування секретаря екс-нардепа Миколи Мартиненка, де згадуються вказівки для суддів і прокурорів.

А в червні Мартиненко програв справу в швейцарських судах про передачу у


                         



Коментарі