Махінації
Подобається

Хто дозволив Ахметову законно грабувати українців

19/08/2017
Хто дозволив Ахметову законно грабувати українців

Стало відомо, хто дозволив олігарху отримувати неймовірні прибутки

Український олігарх Рінат Ахметов купив у Фонду держмайна акції 3 обленерго (Київобленерго, Донецькобленерго і Західобленерго) за 50 млн доларів.

Про це пише український журналіст Олександр Дубинський.

Він пояснив, що після покупки акцій і введення особливого RAB-тарифу олігарх буде отримувати на ці вкладення прибутковість близько 40-50% річних.

RAB-тариф визначений як 12.5% річних від вартості активів енергорозподільчих компаній – це гранична сума заробітку власників “енерго”.


популярне: Хто краде гроші зі смартфонів українців

НКРЭКУ, яка часто лояльно ставиться до Ахметову, оцінила вартість активів енергорозподільчих компаній в 3-4 рази вище, ніж їх приватизаційна вартість.

Тобто, вклавши 100 доларів на приватизацію енергорозподільчих компаній – їх покупець буде отримувати не 12.5% річних, а 37.5-50% річних.

Різниця (або НКРЕ-надбавка), таким чином, складе близько 25-37.5 доларів на вкладену сотню.

“І я чомусь не вірю, що весь цей, створений НКРЕ під управлінням менеджера корпорації Roshen надприбуток, – Ахметов буде залишати тільки собі. Правильно, Петро Олексійович?”, – підсумував Дубинський.

Нагадаємо, зміна акціонерів обленерго, купованих компаніями олігарха Ріната Ахметова, може вплинути на платіжки.

А український фінансист і підприємець Олександр Деркач у Facebook прокоментував останнє повідомлення, що Кабмін збирається посилити оформлення субсидій для українців. Він вважає, що замість того, щоб змушувати платити всіх субсидії, держава повинна встановити розумні ціни на комунальні послуги.
 


                         



Коментарі