Економіка України
Подобається

Війна зі стипендіями: кого Кабмін залишить без допомоги

18/08/2017
Війна зі стипендіями: кого Кабмін залишить без допомоги

Академічну стипендію зможуть отримувати лише відмінники

Мінфін планує посилити вимоги до стипендіатів і розділити академічні та соціальні стипендії. Перші – дістануться відмінникам, а другі – тим, хто потребує матеріальної допомоги.

Якщо зараз стипендії отримують близько половини студентів, то вже в наступному році їх залишиться не більше 25%, а в 2020-м -15%. Правда, в якості виправдання в Мінфіні обіцяють значно збільшити розмір виплат счатлівцям, що залишаться.

Поступово, кажуть в Мінфіні, розмір стипендії вдасться дотягнути до мінімальної зарплати. У наступному році, коли кількість стипендіатів скоротиться до 25%, розмір виплати піднімуть до 1700 гривень (на даний момент розмір мінімальної академічної стипендії – 1100 гривень).

Популярне: Це не їдять навіть таргани: які продукти вбивають настрій

У 2020 році студенти будуть отримуватиме 3 723 гривень. Триразового підвищення стипендії планують домогтися за рахунок триразового зниження кількість студентів зі стипендіями.

Нагадаємо, Міністерство фінансів виступило з планами в 2018 році зменшити число одержувачів стипендій до 25%, а до 2020 року – до 15%. Про це заявив заступник міністра фінансів Сергій Марченко.

Як повідомляла Politeka, українські абітурієнти зіткнулися з черговою перешкодою на вступних іспитах 2017 року.


                         



Коментарі