Економіка України
Подобається

В Європі “план Маршалла” для України розписали на 20 сторінок

18/08/2017
В Європі “план Маршалла” для України розписали на 20 сторінок

Климпуш-Цинцадзе зазначила, що перелік країн, які готові створити додатковий фонд для допомоги Україні, ще чітко не окреслено

Підготувавши "план Маршалла" для України литовські парламентарі в розробленому документі детально вказали, як інші західні країни могли б допомогти Україні в проведенні реформ, заявила віце-прем'єр з питань євроінтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе, передає "112 Україна".


За її словами, документ включає в себе 20 сторінок, де детально розписано, на що "друзі України" можуть надати їй фінансову, економічну і політичну підтримку.


"Це 20-сторінковий документ, в якому вони (Сейм Литви, – Ред.) докладно розписують пропозиції про те, на які потреби і з яких причин вони вважають за необхідне виділяти кошти. Це стратегічний документ, який вони підготували, але особисто показали приклад: вони готові виділяти кілька мільйонів євро для України", – заявила вона.

Популярне: Це не їдять навіть таргани: які продукти вбивають настрій

Климпуш-Цинцадзе зазначила, що перелік країн, які готові створити додатковий фонд для допомоги Україні, ще чітко не окреслено.
"Поки спільного рішення про те, яким буде "план Маршалла" для України – загальноєвропейський або загальнозахідний, немає", – додала віце-прем'єр.


Як повідомлялося, екс-прем'єр-міністр Литви і нинішній депутат Сейму Андрюс Кубілюс раніше заявляв, що "план Маршалла" для України буде представлений на саміті Східного партнерства у листопаді.


Голова делегації Європарламенту в парламентський комітет асоціації ЄС-Україна Даріуш Росаті також заявив, що Європейський союз повинен підтримати Україну в реформуванні, потрібно створити "план Маршалла".


Варто зазначити, "план Маршалла" – це програма допомоги Європі після Другої світової війни, висунута в 1947 році держсекретарем США Джорджем Маршаллом. У здійсненні плану брали участь 17 європейських країн. Заявленої США метою реалізації плану було відновлення зруйнованої війною економіки Європи, усунення торгових бар'єрів, модернізація промисловості європейських країн, витіснення комуністів з владних структур і розвиток Європи в цілому.


                         



Коментарі